Datums 13.–14. februāris, 2023
LaiksVisu dienu
Vieta Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums

13. un 14. februārī Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikumā norisinās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2023 pusfināls prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”. Tajā topošie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti no 15 profesionālās izglītības iestādēm sacenšas par iespēju nokļūt SkillsLatvia 2023 finālā.

Darba uzdevumu tēma ir “Virtuve bez atkritumiem”, un jaunajiem profesionāļiem sešu stundu laikā jāpagatavo zivju buljona zupa, pamatēdiens no cūkgaļas filejas divu veidu tehnikās ar piedevām, kā arī restorāna līmeņa deserts no burkāniem un cidonijām. Konkursants ar savu pedagogu iepriekš izstrādā receptes. Daļu no ēdienu sastāvdaļām konkursants var izvēlēties pats un tās viņš ņem līdzi, taču daļa ir jāizmanto obligāti, piemēram, pamatēdienā jāiekļauj brokoļi un paprika. Obligātās sastāvdaļas nodrošina konkursa rīkotāji. Viens no uzdevumiem ir “aklā degustācija”, bet par uzdevuma saturu konkursants uzzinās tikai brīdī, kad to uzsāks.